Enkele uitgelichte alumni

De vraag naar hooggeschoolde informatici is groot en overtreft in veel sectoren het aanbod van afgestudeerden. Er zijn tal van beroepsuitwegen voor universitair gediplomeerden in de informatica, en er komen er steeds meer bij. Informatici vindt men terug in het onderwijs, het wetenschappelijk onderzoek, de industrie, het bedrijfsbeheer en de boekhouding, het bank- en verzekeringswezen, transportondernemingen, studiediensten, gewestelijke centra voor informatieverwerking en andere overheidsdiensten.

Op deze pagina vind je slechts enkele van onze vele alumni die hun droomjob vonden na hun opleiding.

Julie De Meyer (Barco)

Julie is een afgestudeerde master in de informatica die al 3 maanden voordat ze afstudeerde een contract had bij Barco. In haar eerste job als C++ Application Software Engineer helpt ze mee aan de ontwikkeling van digitale beeldvorming.

Lees verder...

Margo Bellanger (Twitter)

Margo werkt bij het Search team van Twitter. Als Machine Learning engineer zorgt ze ervoor dat je sneller de juiste tweet vindt. Tijdens haar master bezocht ze de Twittercampus in Londen en nu werkt ze er.

Lees verder...

Pieter De Clercq (Deliverect)

Pieter ging na zijn opleiding van start bij Deliverect. Hij vond zijn opleiding de perfecte mix van hardware en software, en van theorie en praktijk. Bij zijn eerste werkgever krijgt hij volop de vrijheid en de kansen om zijn eigen inbreng te tonen op vlak van DevOps, Security, ...

Lees verder...

Pieter Vander Vennet (ANYWAYS)

Zijn passie voor kaarten en open data brachten Pieter bij ANYWAYS. Via dit bedrijf kan hij zijn droom tot uitvoering brengen: werken aan een wereld waar er een open kaart is van de wereld die door iedereen vrij en gratis kan gebruikt worden. Via ANYWAYS werkt hij aan projecten voor Vlaanderen, verschillende steden en de Fietsersbond.

Lees verder...

Pieter Verschaffelt (UGent)

Onze alumni komen niet alleen terecht in de industrie, maar sommigen van hen gaan verder in de academische wereld. Zo ook Pieter Verschaffelt, hij zette het werk van zijn masterproef rond Unipept verder met een doctoraat.

Lees verder...

Simon Schellaert (Google)

Simon startte na zijn opleiding informatica onmiddellijk bij internetgigant Google. Als Solutions Engineer werkt hij nauw samen met de grootste klanten van het bedrijf. Het is een uitdagende en gevarieerde job.

Lees verder...

Tobiah Lissens (OTA Insight)

Tobiah vond na drie maanden een job bij OTA Insight. Als backend developer vertaalt hij datascience modellen naar efficiënte code die in real-time voorspellingen kan doen over de vraag naar hotelkamers. Deze code moet zeer efficiënt zijn omdat het bedrijf honderden terabytes aan data per dag verwerkt.

Lees verder...

Misschien sta jij binnenkort ook in dit lijstje?

Informatici zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. De opdrachten die ze toevertrouwd krijgen, verschillen onderling sterk en zijn nog steeds aan het evolueren. Er is dus zeker voor elk wat wils.

Ben je al een van onze alumni? Neem dan zeker eens een kijkje op Ugent Infinitum, het platform van de Alumniwerking van de UGent.