Simon Schellaert

Simon startte na zijn master informatica onmiddellijk (na een beetje vakantie) bij internetgigant Google. We laten hem even aan het woord:

Ik val nog dagelijks terug op de sterke en brede basis die er gelegd is in de opleiding informatica. Nieuwe technologieën komen en gaan, maar de onderliggende concepten blijven…

Simon Schellaert

Wat doe je tegenwoordig bij Google?

Na het afstuderen ging ik in het Solutions Engineering team aan de slag bij Google in Londen. Ons team werkt nauw samen met de grootste klanten van Google om oplossingen te bedenken en uit te werken voor hun specifieke noden. Dat kan veel verschillende vormen aannemen. Zo ben ik de ene dag een machine learning pipeline aan het ontwerpen, de volgende dag een prototype aan het implementeren en nog een dag later ergens een bug diep in de Google stack aan het opsporen. Die variatie is ook wat me het meest aanspreekt aan de job: elke uitdaging is uniek en ons team krijgt alle vrijheid en Google-infrastructuur ter beschikking om een oplossing te creëren.

Hoe ik daar ben terecht gekomen?

In mijn afstudeerjaar organiseerde een studentenvereniging (CenEka) een “Tech Trip” naar Londen. Concreet trokken we er een week op uit om een bezoek te brengen aan de kantoren van o.a. Google, Facebook en Twitter. Telkens werden we enthousiast ontvangen door enkele UGent alumni die daar werkten. Ik heb mijn ogen uitgekeken en was helemaal weg van de atmosfeer die er heerste. Bij thuiskomst heb ik dan ook geen seconde getwijfeld om mijn CV op te sturen.

Wat vond je van de opleiding informatica?

Ik ben nog altijd zeer blij gekozen te hebben voor de opleiding Informatica. Hoewel ik al wat programmeerervaring had (dat is helemaal niet vereist trouwens), had ik nooit durven dromen hoe veelzijdig en interessant de opleiding zou zijn. Je krijgt een zeer sterke theoretische basis mee, zonder daarbij de praktijk uit het oog te verliezen. Die mix sprak me erg aan en helpt me nog dagelijks in mijn professionele carrière. Zo focuste de selectieprocedure bij Google erg sterk op algoritmisch denken, en laat dat nu net één van de pijlers van de opleiding zijn.

Een foto van Simon Schellaert

Kwam terrecht bij

Google als Customer Solutions Engineer

Afstudeerjaar

2019