Margo Bellanger

Als student informatica krijg je een diepgaande kijk op de talloze technologieën die vandaag de dag een groot deel van de wereld aandrijven. Met een diploma informatica op zak staat je een spannende, gevarieerde toekomst te wachten met een brede waaier aan ontwikkelingsmogelijkheden.

Margo Bellanger

Wat doe je zoal bij Twitter?

Bij Twitter maak ik deel uit van het Search team. Dat willen zeggen dat mijn projecten voornamelijk geconcentreerd zijn rond problemen met of uitbreidingen van de zoekfunctie van het Twitter-platform.

Enkele voorbeelden van het soort problemen die ik tegenkom zijn:

  • de optimalisatie van verschillende soorten zoekfuncties;
  • de zoekfunctie uitbreiden naar een nieuwe tab;
  • het rangschikken van zoekfuncties;
  • de schaalbaarheid verhogen, zodat we ook miljoenen zoekopdrachten tegelijkertijd kunnen uitvoeren;
  • de semantiek (betekenis) van bepaalde zoekopdrachten uitbuiten om slimmer te zoeken.

Mijn focus ligt hierbij voornamelijk op de backend, dus het programmeren van algoritmen met een speciale aandacht voor het gebruik van machine learning. Maar af en toe komt er ook wat serverbeheer (DevOps) en layout werk (frontend) aan te pas. Er zit dus vrij veel variatie in mijn job.

Hoe ben je bij Twitter terecht gekomen?

In mijn eerste master jaar kreeg ik de kans om mee te gaan op CenEka’s “Recruiting Tech Trip” naar Londen. Daar bezochten we het Twitterkantoor om contacten te leggen. Deze ervaring was zo positief dat ik graag deel wou uitmaken van dit bedrijf.

Dit is niet je eerste job, waarom ben je veranderd?

In principe wou ik direct aan de slag bij Twitter, maar door Corona zijn zij even gestopt met aanwerven. Dus ben in na mijn studies gaan werken als Software Engineer bij TomTom. Dit was een zeer interessante eerste werkervaring, vooral op algoritmisch vlak.

Toen ik te horen kreeg dat de positie bij Twitter dan toch weer open kwam, besloot ik om deze uitdaging aan te gaan. Ik vond het bij TomTom heel leuk, en het was dus toch wat jammer om er te vertrekken. Maar, de problemen die ik kon oplossen bij Twitter sloten net iets dichter aan bij mijn persoonlijke interesses (en ik kon verhuizen naar Londen).

Wat vond je van de opleiding Informatica? Was die nuttig om werk te vinden?

Ja zeker, de opleiding bereid je heel goed voor op de arbeidsmarkt. Er is zeer veel variatie in het lessenpakket qua leerstof en er wordt ingespeeld op het feit dat je snel nieuwe dingen zal moeten leren. Dit is een zeer waardevolle skillset voor het werkleven. Daarnaast is er een enorme focus op de theoretische basis en algoritmen, wat ook zeer waardevol is omdat het een student informatica een fundamentelere kijk geeft op verschillende probleemdomeinen.

Een foto van Margo Bellanger

Kwam terrecht bij

Twitter als Machine Learning Engineer

Afstudeerjaar

2020