Pieter Vander Vennet

Zijn passie voor kaarten en open data brachten Pieter bij ANYWAYS. Via dit bedrijf kan hij zijn droom tot uitvoering brengen: werken aan een wereld waar er een open kaart is van de wereld die door iedereen vrij en gratis kan gebruikt worden. Via ANYWAYS werkt hij aan projecten voor Vlaanderen, verschillende steden en de Fietsersbond.

We laten hem even aan het woord:

Hoe ben je bij ANYWAYS terecht gekomen?

Ik ben eigenlijk niet echt op zoek geweest naar werk, ik heb eerder afgewacht tot ik werk had (lacht). Na mijn studies heb ik een jaartje “rondgehangen” en leuke projecten gedaan. Een van die projectjes was het ontwikkelen van een routeplanner voor fietsers waarmee je kasseien kunt ontwijken. Om dat echt goed te kunnen gebruiken heb ik alle soorten kasseien in Brugge destijds in kaart gebracht. Zo ben ik eigenlijk een beetje in OpenStreetMap gerold, iets wat nu echt een passie is geworden. En ik heb via ANYWAYS dan van mijn passie mijn werk kunnen maken.

Af en toe zien we je nog eens op campus, hoe komt dat?

Van tijd tot tijd geef ik workshops en begeleid ik mapathons rond OpenStreetMap. Maar ik kom eigenlijk ook gewoon graag om nog eens bij mijn favoriete studentenvereniging Zeus WPI te passeren.

Een foto van Pieter Vander Vennet

Kwam terrecht bij

ANYWAYS als Open Data Developer

Afstudeerjaar

2017