Op Erasmus

Informatica is van nature een vakgebied waarin er wordt samengewerkt met mensen over de hele wereld. Een van de basisprincipes van de informatica is het creëren van herbruikbare componenten. Deze componenten kunnen dan gedeeld worden over de hele wereld. Veel belangrijke systemen zoals Linux, TensorFlow, Kubernettes, Curl, Docker en Chromium worden internationaal ontwikkeld.

Waarom

In je carrière zul je zeker direct (partners) en indirect (via gedeelde componenten) in aanraking komen met heel veel culturen. De beste manier om je blik op andere culturen te verruimen is door zelf eens van omgeving te wisselen, bijvoorbeeld door op Erasmus te gaan. Je zult ervaren dat gelijk waar je naartoe gaat het toch “anders” is, en dat echt zelf ervaren doet je groeien. (En het kan ook gewoon heel leuk zijn.)

Wanneer

De master is de meest geschikte periode om op Erasmus te gaan. De veelheid aan keuzevakken maakt het makkelijker om overeenkomstige vakken te selecteren. Het ideale moment is het eerste semester van de 2de master. Je kunt ook op andere momenten op Erasmus gaan.

Waar

Je bent vrij om een buitenlandse onderwijsinstelling aan te brengen waar je op Erasmus wilt gaan. Er zijn bestaande bilaterale akkoorden, maar je kunt vast en zeker ook een nieuw akkoord laten opstellen (mits motivatie).

Het Erasmusprogramma is gericht op uitwisseling binnen de Europese Unie, daarbij hoef je enkel je lidgeld bij de UGent te betalen. Daarnaast voorziet het Erasmusprogramma ook beurzen en dergelijke die je kosten ter plaatse dekken.

Wil je toch op uitwisseling buiten de Europese Unie? Dan zijn er ook beurzen te verkrijgen, kijk zeker eens op de “Naar het buitenland”-pagina van het studentenportaal.

Meer weten

De internationaliserings-verantwoordelijke

Binnen de opleiding is Prof. Brinkmann de verantwoordelijke voor internationale uitwisseling. Die zal je dossier opvolgen en kan je op weg helpen, contacteer hun gerust.

Infosessie van de faculteit

Er is een jaarlijkse infosessie over Erasmus met ervaringen van Erasmusstudenten en lesgevers georganiseerd door de faculteit. De faculteit wetenschappen heeft een Commissie-medewerker voor Internationalisering, je kan bij die met je Erasmusvragen terecht.

Meer info

De info-pagina van de UGent

Bekijk dan ook eens de “Naar het buitenland tijdens je studies“-pagina van het studentenportaal.

Meer info