Het leerplatform Dodona dat prof. Bart Mesuere en prof. Peter Dawyndt samen met hun team (Charlotte Van Petegem, Rien Maertens, Niko Strijbol en Jorg Van Renterghem) ontwikkelden werd op 22 september 2022 door de Vlaamse Overheid bekroond met de Vlaanderen Digitaal Award voor het meest inclusieve project.

Bart Mesuare accepteerd de award in name van het Dodona team.

Dodona is een online leeromgeving om te leren programmeren. Het wordt gratis ter beschikking gesteld aan onderwijs-, onderzoeks- en overheidsinstellingen. De jury riep het project tot winnaar uit omdat de toepassing zich gedraagt als een virtuele co-teacher die ontworpen is om elke student toegang te geven tot onderwijs van hoge kwaliteit. Het is bovendien gratis toegankelijk voor iedereen en ondersteunt meerdere initiatieven die het STEM-onderwijs promoten.

Je leest meer over Dodona in het artikel “Hoe een vrijetijdsproject uitgroeide tot hét platform om te leren programmeren” uit het Durf Denken magazine van UGent.