Nieuws

Informatica student genomineerd voor Student-Ondernemer van het Jaar

(18/05/2021) Drie ondernemingen en studeren Chato De Veirman (Informatica) doet het. Hij is genomineerd voor Gentrepreneur Student-Ondernemer van het Jaar.

Lees verder...

Verleden, heden en toekomst van AI

(18/05/2021) Tijdens de alumni lezingen van de faculteit Wetenschappen geven we het woord aan UGent Alumni rond een centraal thema. Op donderdag 27 mei 2021 om 20u vindt een eerste (online) lezing van de Alumni Wetenschappen plaats met als centraal thema “artificiële intelligentie”.

Lees verder...

Webinars Computationeel Denken

(02/05/2021) Op 29 maart 2021 en 26 april 2021 gaf team Dodona in samenwerking met Katholiek Onderwijs Vlaanderen twee webinars die je integraal kan herbekijken op YouTube. Dodona is een online leerplatform dat in de schoot van de opleiding informatica is ontwikkeld. Het platform heeft tot doel studenten en leerlingen die leren programmeren sneller feedback te geven.

Lees verder...

Alumnus informatica haalt 65 miljoen euro op

(22/04/2021) Deze week kondigde de Gentse start-up Deliverect aan dat het een kapitaalronde van 65 miljoen euro wist af te ronden.

Lees verder...

Informatica Alumna is "high potentional" volgens Voka

(05/03/2021) Julie De Meyer, een van onze studenten begon dit jaar te werken bij Barco. Ze tekende het contract al vorig jaar in april, en startte in september. Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, ziet in haar een “high potentional” starter met goesting en veel potentieel.

Lees verder...

Derde bachelorstudenten ontwikkelen WebApp voor Vlaamse overheid

(19/02/2021) Dit jaar zullen onze 3de bachelor studenten voor de Vlaamse overheid een webapplicatie ontwikkelen om het delen van gegevens tussen verschillende diensten te vereenvoudigen.

Lees verder...

Q&A coronamaatregelen (2e sem)

(05/02/2021) In het tweede semester organiseert de opleiding informatica een on-campus dag voor elk modeltrajectjaar van de bacheloropleiding. Hier lees je alles over de praktische invulling daarvan. On-campus rules!

Lees verder...

Yvan Saeys ontvangt AstraZeneca Foundation Award

(15/12/2020) UGent-onderzoeker Yvan Saeys, de verantwoordelijke lesgever voor de vakken Artificiële Intelligentie, Machine Learning en Big Data Science binnen de master Informatica behaalde de AstraZeneca Foundation Award. Deze prijs wordt toegekend aan onderzoekers uit verschillende disciplines die bijdragen aan wetenschap in dienst van patiëntenn. Professor Saeys behaalt de prijs voor het gebruik van artificiële intelligentie om sneller diagnoses te stellen.

Lees verder...

Q&A coronamaatregelen (1e sem)

(25/11/2020) Op welke manier organiseren we als opleiding informatica het onderwijs in tijden van corona? In dit nieuwsbericht beantwoorden we de vragen die kwamen uit de een bevraging van 114 studenten.

Lees verder...

Prof Saeys in lijst meest geciteerde wetenschappers

(19/11/2020) Clarivate Web of Science stelt sinds 2001 jaarlijks een exclusieve lijst op van meest geciteerde wetenschappers die gebaseerd is op het hoogste aantal toppublicaties. Om erkend te worden als highly cited researcher moet een wetenschapper een grote impact op het werk van collega-wetenschappers hebben.

Lees verder...

Over data analyse en visualisatie met Bart Mesuere

(02/11/2020) Dr. Bart Mesuere is een datavisualisatie expert die les geeft in de opleiding informatica. In de Mensentaal podcast licht hij zijn onderzoek rond Unipept, Dodona en Vlinder toe.

Lees verder...

Oudere posts kan je terugvinden in het archief