Nieuws

Informatica Alumna is "high potentional" volgens Voka

(05/03/2021) Julie De Meyer, een van onze studenten begon dit jaar te werken bij Barco. Ze tekende het contract al vorig jaar in april, en startte in september. Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, ziet in haar een “high potentional” starter met goesting en veel potentieel.

Lees verder...

Derde bachelorstudenten ontwikkelen WebApp voor Vlaamse overheid

(19/02/2021) Dit jaar zullen onze 3de bachelor studenten voor de Vlaamse overheid een webapplicatie ontwikkelen om het delen van gegevens tussen verschillende diensten te vereenvoudigen.

Lees verder...

Q&A coronamaatregelen (2e sem)

(05/02/2021) In het tweede semester organiseert de opleiding informatica een on-campus dag voor elk modeltrajectjaar van de bacheloropleiding. Hier lees je alles over de praktische invulling daarvan. On-campus rules!

Lees verder...

Yvan Saeys ontvangt AstraZeneca Foundation Award

(15/12/2020) UGent-onderzoeker Yvan Saeys, de verantwoordelijke lesgever voor de vakken Artificiële Intelligentie, Machine Learning en Big Data Science binnen de master Informatica behaalde de AstraZeneca Foundation Award. Deze prijs wordt toegekend aan onderzoekers uit verschillende disciplines die bijdragen aan wetenschap in dienst van patiëntenn. Professor Saeys behaalt de prijs voor het gebruik van artificiële intelligentie om sneller diagnoses te stellen.

Lees verder...

Q&A coronamaatregelen (1e sem)

(25/11/2020) Op welke manier organiseren we als opleiding informatica het onderwijs in tijden van corona? In dit nieuwsbericht beantwoorden we de vragen die kwamen uit de een bevraging van 114 studenten.

Lees verder...

Prof Saeys in lijst meest geciteerde wetenschappers

(19/11/2020) Clarivate Web of Science stelt sinds 2001 jaarlijks een exclusieve lijst op van meest geciteerde wetenschappers die gebaseerd is op het hoogste aantal toppublicaties. Om erkend te worden als highly cited researcher moet een wetenschapper een grote impact op het werk van collega-wetenschappers hebben.

Lees verder...

Over data analyse en visualisatie met Bart Mesuere

(02/11/2020) Dr. Bart Mesuere is een datavisualisatie expert die les geeft in de opleiding informatica. In de Mensentaal podcast licht hij zijn onderzoek rond Unipept, Dodona en Vlinder toe.

Lees verder...

Oudere posts kan je terugvinden in het archief